Lèxic hoquei

Article de la FECAPA 
La directora del Centre de Normalització Lingüística de Lleida, Conxita Navarro, va presentar ahir el tríptic Lèxic d’hoquei sobre patins, a la seu del Consell Comarcal del Pla d’Urgell. 
El lèxic ha estat elaborat pel Servei Comarcal de Català del Pla d’Urgell, amb l’assessorament terminològic del Termcat, centre determinologia de Catalunya, i ha comptat amb la col•laboració del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, la Representació Territorial de Lleida de la Federació Catalana de Patinatge, el Club d’Hoquei Mollerussa i el Consell Esportiu del Pla d’Urgell.

El lèxic consta d’un centenar de paraules, dividides en diferents apartats (l’equip, els jugadors, el partit, la pista de joc il’arbitratge). Si bé és cert que aquest esport està molt normalitzat en la llengua dels mitjans de comunicació, també ho és que hi ha força termes que s’utilitzen erròniament. Canyellera, conquilla, espatllera, plastró... en són clars exemples. L’objectiu d’aquesta actuació és, doncs, contribuir a la fixació d’aquest lèxic.

El tríptic serà repartit a les tres escoles d’hoquei que hi ha a la comarca, conjuntament amb unes activitats paral•leles que s’han dissenyat per treballar el tríptic i assentar el lèxic. Bàsic amentestà adreçat als monitors d’aquest esport, perquè en definitiva són ells els transmissors d’aquesta terminologia, i als joves que elpractiquen, que en són els principals usuaris.

Des de la FECAPA, el representant territorial de Lleida, Toni Guiu ha valorat molt positivament la iniciativa: “ cal normalitzar la nostra llengua en tots els àmbits, també en l’hoquei patins. Ara cal que entre tots en fem difusió i s’estengui l’ús correcte de la terminologia en el nostre esport”
Descarga
Lèxic hoquei
Annex 13 - lexic hoquei.pdf
Documento Adobe Acrobat 4.0 MB

Escribir comentario

Comentarios: 1
  • #1

    AGUSTI BOU (lunes, 24 septiembre 2012 17:07)

    EM SEMBLA MOLT POSITIVA LA INICIATIVA